Länk till förstasidan
hero bild
Bli bioprenör!

Munkagårdsgymnasiet

Utbilda dig till bioprenör på vårt naturbruksgymnasium i Tvååker och bli en entreprenör inom djurvård, lantbruk, naturturism, skogsbruk eller trädgård. Vi erbjuder även utbildningar anpassade för elever med NPF-diagnoser.

Läs Naturbruksprogrammet på Munkagårdsgymnasiet

Munkagårdsgymnasiet är skolan för dig som vill utbilda dig inom den gröna näringen. Här kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktning djurvård, lantbruk, naturturism eller skogsbruk. Vi erbjuder även delar av Introduktionsprogrammet, utbildningar anpassade för elever med NPF-diagnoser och vuxenutbildning.

Elever klipper klor på en hund på ett  undersökningsbord i ett klassrum.

En ny chans att välja Munkagårdsgymnasiet

Mellan 15 april till 15 maj är det omvalsperiod för alla som ska börja gymnasiet till hösten. Som en av Sveriges bästa naturbruksgymnasium vet vi att det inte är ett enkelt val. Därför har vi samlat information för dig som fortfarande letar efter det där som känns rätt. Oavsett vad du väljer är du alltid välkommen till Munkagårdsgymnasiet! 💚

Kor får mat eller strö från en skopa på en traktor.

Prova på

Du som ska välja till gymnasiet är varmt välkommen till oss för att prova på. Här hittar du kontaktuppgifter för våra olika inriktningar!

Vill du ansöka men bor utanför vårt område?

Du vet väl att du kan ansöka till Munkagårdsgymnasiet även om du bor utanför samverkansområdet i Halland, det vill säga i en annan kommun än Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm eller Varberg?

Aktuellt

En svart och vit ko på en grön äng, i bakgrunden en blå himmel med vita moln.

Munkagårdsdagen 4 maj

Lördagen den 4 maj hyllar vi Sveriges gröna näringar lite extra med Munkagårdsdagen, årets höjdpunkt! Dagen innehåller allt från familjeaktiviteter och djur till halländsk matkultur. I år fyller Munkagårdsgymnasiet 40 år, ett fantastiskt jubileum vi vill fira med dig!

En entrédörr med en skylt ovanför, där det står "Välkommen till Munkagårdsgymnasiet".

Samarbete prövar högskole­studenters mediefärdigheter

Högskolan i Halmstad, Munkagårdsgymnasiet och Hushållningssällskapet Halland går samman för att lösa utmaningar inom Sveriges gröna näringar. Högskolestudenter erbjuds att arbeta med marknadsföring för att öka intresset för utbildningar inom naturbruk.

Skolavslutning 2024

5 juni är det dags för avslutning och studentutspring.

En tjej står i arbetskläder och med en motorsåg med lång klinga vid en stubbe av ett stort träd, det fällda trädet syns i bakgrunden.

Var med på skogskollo för tjejer 14–15 juni

Nu har du som är tjej och går i årskurs 7–9 möjlighet att se hur det kan vara att jobba inom den variationsrika skogsbranschen samtidigt som du lär känna nya vänner som också är nyfikna på vår bransch.

En tjej kramar om en medelstor hund som hon håller i famnen.

Hundläger och djurläger på Munkagårdsgymnasiet

Är du sugen på att åka på läger med din hund eller är du nyfiken på att prova på hur det är att jobba med djur? Då har vi lägret för dig! Var med på läger den 8–9 juni, för dig i årskurs 7–8.