Direkt till innehållet

Berättelser

Martin läser till Lantmästare på SLU

Publicerad:

Efter studenten blev det flera års jobb inom både mjölkproduktion och växtodling för Martin, som nu har återvänt till skolbänken och pluggar till Lantmästare på Sveriges Lantbruksuniversitet Alnarp.

Johanna har siktet inställt på högre studier

Publicerad:

Johanna går i årskurs 1 på Trädgård och efter studenten är målet att läsa vidare till trädgårdsingenjör eller arkitekt.

Mattias arbetar på Orsa Rovdjurspark

Publicerad:

Den breda djurvårdsutbildningen på Munkagård gav goda förutsättningar för arbetet i djurpark och från åren på skolan tar Mattias även med sig vänner och upplevelser som han kommer att bära med sig hela livet.

På Munkagårdsgymnasiet fick jag vänner för livet

Publicerad:

Joel arbetar med trädgård på ett fastighetsbolag och värdesätter verkligen de kunskaper han fick med sig från sin utbildning på Munkagårdsgymnasiet.

Hugo trivs i skördaren

Publicerad:

Sedan studenten har Hugo fått prova på att köra olika maskiner i skogen och arbetar nu som skördarförare. I framtiden blir han kanske skogsinspektör eller lärare inom skogsbruk.

Full fart för Valle i skogen

Publicerad:

I sitt jobb i skogen arbetar Valle både som skotarförare och med manuell huggning. ”Är man intresserad av att arbeta inom skogsbruket finns det hur många möjligheter som helst” säger han.

Linus är nöjd med valet av Skogsbruk

Publicerad:

Vi har pratat med Linus som går i årskurs 1 på skogsbruksinriktningen. Han tipsar om vad du som går i årskurs 9 och funderar på att välja Skogsbruk ska tänka på och delar med sig av sina egna planer efter studenten.

Årets Ungdomsdiplom till Elin Bengtsson

Publicerad:

Tidningen Husdjur, Naturbrukets Yrkesnämnd och Ladugårdsförmännens Riksförbund delar varje år ut Årets Ungdomsdiplom till en person som har god djurskötsel och är under 25 år. I år gick diplomet till Elin Bengtsson som läste Lantbruk på Munkagård.

Stor variation för Emilia på mjölkgården

Publicerad:

Djurvårdsinriktningen ledde till arbete på mjölkgård för Emilia. Det bästa med åren på Munkagård var bland annat gemenskapen och möjligheten att plugga något man är intresserad av.

Omväxlande jobb för Jenny efter studenten

Publicerad:

Efter trädgårdsinriktningen på Munkagård får Jenny stor nytta av den bredd av kunskaper som utbildningen ger.

På Munkagård varieras det mellan teoretiskt och praktiskt arbete

Publicerad:

Elin som går i årskurs 1 på inriktning Trädgård berättar om varför hon valde Munkagård och ger lite tips till dig som ska välja till gymnasiet.

Lisa stortrivs som djurvårdare

Publicerad:

Det är alltid spännande att få veta vad våra elever tar sig för efter studenten. Vi har intervjuat Lisa, som gick ut inriktning Djurvård 2017!

Vinst i Skol-SM i plöjning och andra plats i Traktor SM

Publicerad:

Stort Grattis till David och Linus i 20C som representerat Munkagård i Skol-SM i plöjning och kammade hem förstaplatsen. Grattis också till eleverna som knep andraplatsen i Traktor-SM!

Vi startar inriktning Naturturism

Publicerad:

Om du är en person som gillar att vara ute oavsett väder och vind, vill lära dig hur man klarar sig i skog och mark och tycker om att berätta och guida andra människor i detta, då är det Naturturism du ska gå!

Årets Ung-Ullbagge till UF-företag på Munkagård

Publicerad:

Årets Ung-Ullbaggestipendium till företagsamma naturbrukselever tilldelas Halländska Rotfrukter UF som "med hållbarhetstänk nyttjat lång grön säsong för odling och skörd, därefter Corona-anpassad leverans hem till kunderna!"

Årets UF-skola

Publicerad:

Vid Ung Företagsamhet Hallands livesända prisutdelning 23 mars utsågs Munkagårdsgymnasiet till Årets UF-skola i Halland. I motiveringen heter det bland annat att Munkagård "kopplar UF-företagens affärsidéer mot programinriktningen för att få en så relevant utbildning som möjligt".

Här blir du bioprenör – se filmen!

Publicerad:

Munkagårdsgymnasiet är det naturliga valet om du vill utbilda dig inom den gröna näringen. Här kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktning djurvård, lantbruk, naturturism, skogsbruk eller trädgård. Vi erbjuder även delar av Introduktionsprogrammet, utbildningar anpassade för elever med NPF-diagnoser och vuxenutbildning.

FN-skola

Publicerad:

Som det första naturbruksgymnasiet i Sverige är vi på Munkagård sedan 2019 en certifierad FN-skola. Att vara FN-skola betyder att man bryr sig mycket om hållbar utveckling med allt vad det innebär. Att visa omsorg om vår planet och att engagera sig för internationella frågor och mänskliga rättigheter, såväl här...

Öppet hus för dig som ska välja till gymnasiet

Publicerad:

Är du nyfiken på våra utbildningar och kanske funderar på att söka till Munkagårdsgymnasiet? Då hoppas vi att denna dagen ska ge en bra bild av skolan och att du och dina föräldrar får svar på alla frågor!

Munkagård på sociala medier

Publicerad:

Vill du följa med i vad som händer hos oss på Munkagård? Följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad!

Filtrera på kategori