Länk till förstasidan

Berättelser

Välkommen på Öppet hus!

Publicerad: 17 april 2023

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

Publicerad: 17 april 2023

Svenska FN-förbundets utmärkelse Årets FN-lärare 2022 har tilldelats Kristina som arbetar hos oss på Munkagårdsgymnasiet.

Munkagårdsgymnasiet arrangerar Skol-SM i Showmanship

Publicerad: 17 april 2023

Torsdag 5 maj och fredag 6 maj kommer elever från sex olika naturbruksgymnasier att tävla om vilka som är bäst på att exteriörbedöma och visa upp mjölkrasdjur!

Årets Ung-Ullbagge 2022 till Retrolampan UF

Publicerad: 17 april 2023

För andra året i rad går priset årets Ung-Ullbagge till ett UF-företag från Munkagårdsgymnasiet. Retrolampan UF prisas för sitt återbruk av grislampor.

”Plugget i skolan var något man brann för"

Publicerad: 17 april 2023

Direkt efter studenten från inriktning Djurvård fick Emelie ett spännande och variationsrikt jobb på en djurklinik. Hon har haft stor nytta av studierna på Munkagård och lyfter även fram gemenskapen på internatet.

Skogskollo för tjejer 16-17 juni

Publicerad: 17 april 2023

Nu har du som är tjej och går i årskurs 7–9 möjlighet att se hur det kan vara att jobba inom den variationsrika skogsbranschen samtidigt som du lär känna nya vänner som också är nyfikna på vår bransch!

Vår skolmat inspirerar

Publicerad: 17 april 2023

Tidigare Munkagårdseleven Johanna Brämersson ingår i en grupp studenter på Design- och Arkitekturhögskolan i Oslo som tilldelats ”DOGA-merket nykommer” för sitt projekt ”Time to Eat”. Projektet syftar till att utveckla skolmaten i Norge och för Hallands Nyheter berättar Johanna att hon bland annat inspirerats av den nära koppling till var maten kom ifrån som fanns när hon gick på Munkagårdsgymnasiet.

Peggy arbetar i djurbutik

Publicerad: 17 april 2023

Efter studenten från inriktning Djurvård fick Peggy jobb i en djurbutik och parallellt med arbetet utbildar hon sig nu till hundfrisör. Det stora framtidsmålet är att jobba på Skansen.

Prova på

Publicerad: 17 april 2023

Du som ska välja till gymnasiet är varmt välkommen till oss för att prova på. Här hittar du kontaktuppgifter för våra olika inriktningar!

Munkagård gav en djupare kunskap

Publicerad: 17 april 2023

Flera jobb och eget företag håller Linus fullt sysselsatt och han har stor nytta av de teoretiska kunskaperna från lantbruksutbildningen på Munkagårdsgymnasiet.

Sara läser till Agrotekniker

Publicerad: 17 april 2023

Efter studenten arbetade Sara tre år som djurskötare innan hon hoppade på utbildningen till Agrotekniker vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara.

Välj något du vill jobba med i framtiden

Publicerad: 17 april 2023

Olivia går i årskurs 1 på inriktning Trädgård. Hennes råd till dig som gymnasieväljare är att välja något du brinner för och själv ser Olivia fram emot att köra maskiner efter studenten.

Martin läser till Lantmästare på SLU

Publicerad: 17 april 2023

Efter studenten blev det flera års jobb inom både mjölkproduktion och växtodling för Martin, som nu har återvänt till skolbänken och pluggar till Lantmästare på Sveriges Lantbruksuniversitet Alnarp.

Johanna har siktet inställt på högre studier

Publicerad: 17 april 2023

Johanna går i årskurs 1 på Trädgård och efter studenten är målet att läsa vidare till trädgårdsingenjör eller arkitekt.

Mattias arbetar på Orsa Rovdjurspark

Publicerad: 17 april 2023

Den breda djurvårdsutbildningen på Munkagård gav goda förutsättningar för arbetet i djurpark och från åren på skolan tar Mattias även med sig vänner och upplevelser som han kommer att bära med sig hela livet.

På Munkagårdsgymnasiet fick jag vänner för livet

Publicerad: 17 april 2023

Joel arbetar med trädgård på ett fastighetsbolag och värdesätter verkligen de kunskaper han fick med sig från sin utbildning på Munkagårdsgymnasiet.

Hugo trivs i skördaren

Publicerad: 17 april 2023

Sedan studenten har Hugo fått prova på att köra olika maskiner i skogen och arbetar nu som skördarförare. I framtiden blir han kanske skogsinspektör eller lärare inom skogsbruk.

Full fart för Valle i skogen

Publicerad: 17 april 2023

I sitt jobb i skogen arbetar Valle både som skotarförare och med manuell huggning. ”Är man intresserad av att arbeta inom skogsbruket finns det hur många möjligheter som helst” säger han.

Linus är nöjd med valet av Skogsbruk

Publicerad: 17 april 2023

Vi har pratat med Linus som går i årskurs 1 på skogsbruksinriktningen. Han tipsar om vad du som går i årskurs 9 och funderar på att välja Skogsbruk ska tänka på och delar med sig av sina egna planer efter studenten.

2021 års Ungdomsdiplom till Elin Bengtsson

Publicerad: 17 april 2023

Tidningen Husdjur, Naturbrukets Yrkesnämnd och Ladugårdsförmännens Riksförbund delar varje år ut Årets Ungdomsdiplom till en person som har god djurskötsel och är under 25 år. 2021 gick diplomet till Elin Bengtsson som läste Lantbruk på Munkagård.

Stor variation för Emilia på mjölkgården

Publicerad: 17 april 2023

Djurvårdsinriktningen ledde till arbete på mjölkgård för Emilia. Det bästa med åren på Munkagård var bland annat gemenskapen och möjligheten att plugga något man är intresserad av.

Omväxlande jobb för Jenny efter studenten

Publicerad: 17 april 2023

Efter trädgårdsinriktningen på Munkagård får Jenny stor nytta av den bredd av kunskaper som utbildningen ger.

På Munkagård varieras det mellan teoretiskt och praktiskt arbete

Publicerad: 17 april 2023

Elin som går i årskurs 1 på inriktning Trädgård berättar om varför hon valde Munkagård och ger lite tips till dig som ska välja till gymnasiet.

Lisa stortrivs som djurvårdare

Publicerad: 17 april 2023

Det är alltid spännande att få veta vad våra elever tar sig för efter studenten. Vi har intervjuat Lisa, som gick ut inriktning Djurvård 2017!

Vinst i Skol-SM i plöjning och andra plats i Traktor SM

Publicerad: 17 april 2023

Stort Grattis till David och Linus i 20C som representerat Munkagård i Skol-SM i plöjning och kammade hem förstaplatsen. Grattis också till eleverna som knep andraplatsen i Traktor-SM!

Vi startar inriktning Naturturism

Publicerad: 17 april 2023

Är du intresserad av friluftsliv och gillar att vistas i naturen? Vill du guida människor till äventyr och upplevelser i Sveriges varierande landskap? Då är det Naturturism du ska gå!

Årets Ung-Ullbagge till UF-företag på Munkagårg

Publicerad: 17 april 2023

Årets Ung-Ullbaggestipendium till företagsamma naturbrukselever tilldelas Halländska Rotfrukter UF som "med hållbarhetstänk nyttjat lång grön säsong för odling och skörd, därefter Corona-anpassad leverans hem till kunderna!"

Årets UF-skola

Publicerad: 17 april 2023

Vid Ung Företagsamhet Hallands livesända prisutdelning 23 mars utsågs Munkagårdsgymnasiet till Årets UF-skola i Halland. I motiveringen heter det bland annat att Munkagård "kopplar UF-företagens affärsidéer mot programinriktningen för att få en så relevant utbildning som möjligt".

Här blir du bioprenör – se filmen!

Publicerad: 17 april 2023

Munkagårdsgymnasiet är skolan för dig som vill utbilda dig inom den gröna näringen. Här kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktning djurvård, lantbruk, naturturism, skogsbruk eller trädgård. Vi erbjuder även delar av Introduktionsprogrammet, utbildningar anpassade för elever med NPF-diagnoser, och vuxenutbildning.

FN-skola

Publicerad: 17 april 2023

Som det första naturbruksgymnasiet i Sverige är vi på Munkagård sedan 2019 en certifierad FN-skola. Att vara FN-skola betyder att man bryr sig mycket om hållbar utveckling med allt vad det innebär. Att visa omsorg om vår planet och att engagera sig för internationella frågor och mänskliga rättigheter, såväl här hemma som i resten av världen.

Munkagård på sociala medier

Publicerad: 17 april 2023

Vill du följa med i vad som händer hos oss på Munkagård? Följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad!

AMOOVE21 Trondheim

Publicerad: 22 september 2023

Ida och Lisa berättar om sina två veckor i Norge år 2021, en resa som var en del i utbytesprojektet AMOOVE21.