Länk till förstasidan

Hugo trivs i skördaren

Sedan studenten har Hugo fått prova på att köra olika maskiner i skogen och arbetar nu som skördarförare. I framtiden blir han kanske skogsinspektör eller lärare inom skogsbruk.

Hej Hugo! Du gick skogsutbildningen på Munkagårdsgymnasiet och tog studenten 2020. Vad har hänt sedan du tog studenten?

Jag har jobbat på hela tiden sedan jag tog studenten. Jag har haft förmånen att få köra lite olika maskiner under ca 1 års tid. Numera arbetar jag som skördarförare för Dan Nilssons Skogsentreprenad i Ullared och just nu kör jag skördare åt Göteborgs stift.

Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?

En arbetsdag för mig kan se väldigt olika ut. Vissa dagar rullar det på väldigt bra och är inga konstigheter alls med vad jag ska göra, medan vissa dagar är det motgångar och ingenting stämmer alls. Man får räkna med att i skogen kan vad som helst hända under en arbetsdag. Det är väl ganska vanligt att en slang kan gå sönder på maskinen då och då. Jag gör även daglig service och tillsyn på maskinen och hämtar eventuella grejer som behövs.

Vad har du för planer/mål i framtiden?

Jag vill fortsätta att utveckla mina kunskaper som skördarförare i många år framöver. I framtiden har jag planer på att utbilda mig till skogsinspektör eller till lärare inom skogsbruket, men det är som sagt väldigt långsiktiga mål.

Vad var det bästa med dina år på Munkagårdsgymnasiet?

Bland det bästa med Munkagård tycker jag var all rolig gemenskap mellan oss elever, lärare och boendepersonal under skoltid och på boendet. Sedan tycker jag att det som är bra med Munkagård är att man får göra något som man är intresserad av jämfört med högstadiet där man bara läser vanliga grundämnen.

Ett sista ord från mig till er alla elever på Munkagårdsgymnasiet: Sluta aldrig tro på er själva och ge aldrig upp!

en man framför en röd skördare