Länk till förstasidan

Omväxlande jobb för Jenny efter studenten

Efter trädgårdsinriktningen på Munkagård får Jenny stor nytta av den bredd av kunskaper som utbildningen ger.

en person i grön natur

Hej Jenny! Du gick trädgårdsutbildningen på Munkagårdsgymnasiet. Hur ser en typisk arbetsdag får dig ut?

En arbetsdag för mig ser väldigt olika ut. Ena dagen klipper jag häckar, gräs, rensar ogräs och beskär träd och den andra kan det vara anläggning, plantering och stubbfräsning på schemat. Jag träffar mycket människor och får åka runt till kunder över stora delar av Halland.

Hur hjälpte din utbildning på Munkagårdsgymnasiet dig i ditt nuvarande arbete?

Min trädgårdsutbildning på Munkagårdsgymnasiet har lett till att jag fick jobb på Kreativ Trädgård direkt efter gymnasiet genom praktiken och där har jag jobbat sen dess. Trädgårdsutbildningen är väldigt bred och man får lite kunskaper inom allt. Det finns även stora möjligheter att få jobb efter gymnasiet.

Har du några tips till de som vill arbeta inom samma bransch som du?

Sug åt er så mycket som möjligt av kunskaperna ni får på Munkagårdsgymnasiet för det har ni nytta av inom branschen senare. Se även till att ha olika praktikplatser för trädgård handlar om så mycket mer än att bara rensa ogräs, så hitta den inriktningen som passar dig. Och framför allt visa framfötterna och knyt kontakter på praktikplatserna.

Vad var det bästa med dina år på Munka?

Alla kompisar som man träffar och att i princip alla har liknande intressen. Även att man fick testa på mycket olika saker och åka på studiebesök med mera.