Länk till förstasidan

Skogskollo för tjejer 16-17 juni

Nu har du som är tjej och går i årskurs 7–9 möjlighet att se hur det kan vara att jobba inom den variationsrika skogsbranschen samtidigt som du lär känna nya vänner som också är nyfikna på vår bransch!

två personer

Den 16–17 juni 2023 arrangerar Munkagårdsgymnasiet tillsammans med skogsbranschen ett Skogskollo för tjejer i årskurs 7–9. Låter detta intressant för dig? Anmäl dig senast 1 juni!

Tid: 16 juni 08:30 till 17 juni ca 12:30

Plats: Uppstart på Munkagård, därefter avfärd till Plönningeskogen. Övernattning och kvällsmat på Munkagård. Dag 2 sker på Munkagård.

Preliminärt program

Dag 1

Samling med frukost och introduktion på Munkagård följt av spännande stationer med skogstema. Du kommer att få prova på att köra skogsmaskin, klättra i träd som en arborist, skytte, skruva på motorsågar, mäta träd och få en ökad kunskap om skogen. Vi kommer att äta lunch i fält. Sedan åker vi upp till Munkagård för kvällsmat, aktivitet och inkvartering i boendet.

Dag 2

Dagen inleds med frukost i matsalen. Sedan får ni en rundvandring på skolans område och möjligheten att testa skolans simulatorer och flyga drönare. Vi avslutar med lunch och diplomutdelning.

Alla aktiviteter och övernattning kommer att ske i vuxnas sällskap. Det kommer att finnas personal på plats under övernattningen. Evenemanget är kostnadsfritt.

Anmälan

Vid anmälan meddela om du vill övernatta samt om du har någon specialkost eller övriga allergier.

Anmälan och frågor sker till:
Jonas Andersson, skogslärare
E-post: Jonas.L.Andersson@regionhalland.se
Telefon: 072-085 52 32

Skogskollo för tjejer är ett samarbete med Arborist Ylva, Derome, Sydved, Södra, Jägareförbundet Halland, Skogsstyrelsen, Hallands skogsallmänning, Komatsu samt LRF.

Här ska det ligga Videoklipp