Länk till förstasidan

Bibliotek

Välkommen till Munkagårds mysiga skolbibliotek! Här lånar du förstås böcker, men biblioteket är även en uppskattad studieplats och bibliotekarien hjälper till med det mesta.

böcker

Biblioteket är en viktig resurs i skolarbetet och håller öppet under skoltid alla skoldagar. Här finns ett rikt utbud av böcker och tidskrifter som speglar skolans olika inriktningar. Dessutom har biblioteket en stor avdelning med skönlitteratur i olika nivåer och genrer.

Bibliotekspersonal finns på plats tre dagar i veckan. Du kan låna böcker på egen hand med hjälp av ditt lånekort och bibliotekets självutlåningsdator. Du kan även själv söka i bibliotekets katalog Länk till annan webbplats.. Vi hjälper gärna till med att hitta böcker, söka information, källkritik, låna in böcker från andra bibliotek mm. På biblioteket får du också hjälp med talböcker och inlästa läromedel. Här finns studieplatser och en populär soffgrupp.

Munkagårdsgymnasiets bibliotekskatalog, där du själv kan söka efter bibblans böcker, förlänga dina lån, reservera utlånade böcker mm.

Databaser

På skolan har du tillgång till några olika databaser som kan vara användbara i din informationssökning. Du blir automatiskt inloggad när du är på skolans och elevboendets wifi.

På NE.se kan du söka i uppslagsverket och ordböcker, använda Världens länder och Världens religioner samt titta på tv-program och dokumentärer i Play.

Landguiden från Utrikespolitiska Institutet är en databas med information om alla världens länder. Här kan du läsa om olika staters geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi osv. Du får också tillgång till kartor och kan jämföra länder statistiskt och få resultatet presenterat i tabeller eller diagram.

I PressReader kan du läsa massor av tidningar och tidskrifter från hela världen.

Här hittar du information om massor av stipendier och bidrag som du kan söka! Du kan också få hjälp med att göra ansökningar.

Kontakt

Emma Fagerberg, bibliotekarie

Tel: 0340-48 09 70

E-post: Emma.Fagerberg@regionhalland.se

Böcker på hyllor