Direkt till innehållet

Utbytesprojekt

ASAP

Lantbruksprojektet ASAP, där Munkagårdsgymnasiet deltar, har sin nästa workshop i Tjeckien i vår. Deltagande länder är Sverige, Danmark, England och Tjeckien. Projektet handlar om teknikutveckling inom lantbruket och startade med en workshop i Norwich, England, hösten 2019. På grund av coronaviruset ställdes vårens workshop i Tjeckien in och det blir tyvärr ingen workshop hos oss på Munkagård i september.

Läs mer på projektets webbsida och Facebooksida!

AMOOVE21

AMOOVE21 är ett Erasmus+ KA2 projekt med deltagande skolor från Holland, Sverige, Finland och Norge. Projektet pågår våren 2020 till våren 2022 och inleds med en träff i Finland 12–15 maj, där tre lärare från Munkagård deltar. Därefter är det planerat besök av elever i de olika länderna med deltagande på lektioner och studiebesök. Temat för projektet är Djurvård, Häst och Djurhållning Lantbruk. Munkagård ska ordna ett två veckor långt besök hos oss i Sverige i april 2021 med fokus riktat mot Djurvård.

Nytänk till följd av covid-19

I år är tyvärr alla utlandsresor inställda. Men! Det betyder inte att alla våra internationella projekt är inställda. I projektet Amoove21, finansierat av Erasmus+, samarbetar Munkagård med naturbruksgymnasier i Norge, Finland och Nederländerna kring uppgifter som rör lantbruk och djurvård. Under vårterminen 2021 kommer elever i årskurs 1 att få brevväxla med elever från några utav de andra skolorna. Vi kommer att använda oss av E-twinning och göra en del uppgifter tillsammans. Och sen, såklart, hoppas vi att eleverna kan få träffa varandra längre fram i projektet!

Tidigare projekt

2016-2018

Silvaprojektet – Ett utbyte med fokus på Skog som innefattade länderna Sverige, Finland, Frankrike, Luxemburg, Rumänien och Österrike. Silvaprojektet var ett Erasmus+ KA2 projekt.

Ett hektar Europa – Projektet gick ut på att jämföra odlingen av ett hektar vete i fyra olika europeiska länder och deltagande länder var Sverige, Danmark, England och Tjeckien.

2015

Planeringsresa Brasilien

2014

Kenya – förberedande besök

Sydafrika – utbyte

2012

Sydafrika – utbyte

Island – förberedande besök.

Leonardo Partnerskap 2011-2013