Ny elev

Vi hälsar dig välkommen till Munkagårdsgymnasiet! Höstterminen 2022 startar måndagen den 15 augusti kl. 10.30 i matsalen. På den här sidan har vi samlat viktig information till dig inför skolstarten. Här loggar du även in och tackar ja eller nej till din plats.

Tacka ja/nej till din plats

Länken nedan går till det formulär du behöver fylla i. Via länken kommer du till en sida som heter IST Formulär. Där ska du eller en vårdnadshavare logga in med BankID och gemensamt svara på om du vill ha din utbildningsplats och om du behöver plats på elevboendet. Det räcker att en person loggar in och fyller i formuläret. Vi behöver dina svar senast 15 juli. Vid uteblivet svar riskerar du att förlora din utbildningsplats. (Om ingen av er har BankID – kontakta skolan så hjälper vi till.)

Svar från oss angående elevboendet kommer inte förrän ca 1 vecka före skolstart.

Observera att du även behöver tacka ja/nej till din utbildningsplats via din gymnasieantagnings hemsida.

Du som blivit antagen till Spåret klickar på den undre länken!

Logga in till formuläret

Logga in till formuläret för Spåret

Information inför skolstarten

Undervisningstider

måndag kl. 11.45 – 16.20
tisdag – torsdag kl. 08.40 – 16.20
fredag kl. 08.40 – 12.00

Läsårstider

2022-08-15 – 2022-12-16
2023-01-09 – 2023-06-09

Detaljerade läsårstider

Elevboendet

Skolan har elevbostäder i Tvååkers samhälle, ca 1 km från skolan.

Du som ska bo på elevboendet kommer att få ett brev med mer information ca 8 augusti. Du hittar även det mesta av den informationen här:

Information elevboende årskurs 1

Du som ska gå inriktning Djurvård med yrkesutgång Hund och vill ha hund med dig:
Kontakta boendechef Fredrik Sandgren Wisén via e-post fredrik.sandgren-wisen@regionhalland.se eller sms till 0733-34 22 79 från 1/8.

Måltider

Frukost serveras på skolan kl. 07.50 – 08.25 (tisdag – fredag) och är obligatorisk för de elever i årskurs 1 som bor i skolans elevbostäder. Kostnad är 100 kr/vecka och faktureras tillsammans med hyran. Lunch serveras kl. 11.30 – 13.00 (fredag till 12.45) och är kostnadsfri för gymnasieelever. Mellanmål kan köpas kl. 10.00 – 10.30 och kl. 14.15 – 14.45 (ej fredag) i matsalen. Betalning sker med kort eller Swish. Matsedeln hittar du enklast i appen Skolmaten.

Veckans matsedel

Läromedel och arbetskläder

Läromedel lånas ut av skolan, men eleven är ekonomiskt ansvarig för dem. Förbrukningsmaterial, d.v.s. block, penna, sudd, linjal, pärm med register, tar eleven själv med sig. Alla naturbrukselever får arbetskläder av oss: byxor, jacka och skor. Din storlek anger du i formuläret där du tackar ja/nej till din plats.

Resor till och från skolan

Du som pendlar dagligen från hemmet till skolan med Hallandstrafiken behöver ett resekort med skolbiljett. Du ansöker om resekort hos din hemkommun. Du som bor i Varbergs eller Falkenbergs kommun hämtar sedan ut ditt resekort på Munkagårdsgymnasiet vid skolstarten. Tillhör du en annan kommun så ska det finnas information på din hemkommuns hemsida om hur du får ditt resekort. Första skoldagen behöver du inte betala på Hallandstrafikens tåg/bussar. Om du tappar ditt resekort meddelar du skolans kanslist, som spärrar kortet och beställer ett nytt. Förlust av kort debiteras 150 kr. Du behåller själva resekortet under hela skolgången, men gör en ny ansökan inför varje läsår. När ansökan beviljats laddas en ny skolbiljett på ditt kort.

Om du är bosatt på ett sätt som gör det omöjligt att förflytta dig med kollektiva färdmedel finns en möjlighet att ansöka om resebidrag från din hemkommun. Du hittar information på din kommuns hemsida. Observera att det hos vissa kommuner inte går att ansöka om bidraget i efterhand, utan du behöver ansöka senast skolstartsveckan.

Välkommen till oss på Munkagårdsgymnasiet den 15 augusti!

Maria Johnsson Thorén
Rektor