Länk till förstasidan

Våra resurser

Munkagårdsgymnasiet är en liten skola med stora resurser! För att kunna erbjuda en bra utbildning inom djurvård är praktiskt arbete viktigt vilket kräver tillgång till ytor, lokaler, utrustning och inte minst djur! Munkagårdsgymnasiets fantastiska miljö ger goda förutsättningar för en givande utbildning.

Djurhus

Vi har först och främst ett smådjurhus med reptiler, leddjur, amfibier, blötdjur, fiskar, gnagare och fåglar. På skolan finns även ett stordjurshus där vi har gäss, hästar, vallabys, alpackor, getter, minigrisar och får. Det är eleverna tillsammans med vår erfarna driftspersonal som sköter djuren. Vi har också en separat akvariesal, där eleverna i par eller smågrupper får starta och sköta sitt alldeles egna akvarium.

en orm

Sal D1

Djursjukvård är en viktig del i en djurskötares utbildning och i vår djursjukvårdssal finns olika typer av utrustning. I den praktiska delen av undervisningen är det förstås en stor fördel att kunna använda skolans djur.

en liggande hund

Hundstall

Om du väljer att läsa de valbara hundkurserna på Munkagårdsgymnasiet så har du möjlighet att ta med din egen hund. Skolan har ett hundstall med tillhörande rastgårdar. Det finns även en separat inhägnad rastgård.

Hundstall

Träningsplan och Hundhall

När vi ska träna våra hundar i olika moment behövs utrymme. Vi har en stor inhägnad träningsplan på ca 2000 kvm. Vi har även tillgång till en hundhall som är ca 300 kvm och har mattingmatta som underlag. Vi har en komplett agilitybana och även utrustning för drag, rallylydnad, tävlingslydnad, spår, sök, special/preparatsök och nose work.

hundhall

Hundkärra och bussar

Ibland vill vi ge oss ut på tur, till exempel till den fina naturen i Åkulla bokskogar eller en lokal brukshundklubb. Då har vi på skolan flera bussar och även en hundkärra för att hundarna ska åka med bästa komfort.

en hund och kvinna som rör på sig

Ladugård och suggstall

I och med att vi har lantbruksinriktning på skolan så har vi också en mjölkproduktion och en smågrisproduktion. Du som läser djurinriktning har driftsveckor även i dessa stallar. Trivs du med lantbruksdjuren så kan du välja de kurserna i din utbildning. Även du som är intresserad av djurparksdjur har fördel av att arbeta med lantbruksdjur.

suggstall