Länk till förstasidan

Medverkande hundar

Under utbildningens gång behöver du ha tillgång till en hund som du kan träna med regelbundet. Träningen kommer individanpassas och hundens ålder eller förkunskaper är utan betydelse. Däremot är det en förutsättning att du kan ha med dig hunden till våra träffar, vilket innebär att den behöver vara vaccinerad, fri från smittsamma åkommor, samt att hundens ägare ger sitt godkännande för att hunden vistas i undervisningsmiljön.

Under träffdagarna varvas föreläsningar och diskussioner med praktiska aktiviteter där hundarna medverkar. Den hund du deltar med behöver inte vara tänkt att integreras i framtida yrkesverksamhet, utan kan istället ses som en viktig statist i den del av utbildningen som praktiskt berör träning och relation människa-hund. Utbildningen hos oss innefattar alltså inte något test, certifiering eller diplomering av hundar. Istället har vi ett upplägg som bygger på att du som hundförare ska få den kompetens som krävs för att välja och förbereda hundar för medverkan i olika sammanhang. Bland annat kommer din utbildning i teori och praktik att behandla Socialstyrelsens riktlinjer för användning av hundar inom vård och omsorg. En närmare beskrivning av den värdegrund som utbildningen vilar på finner du på Jenny Wibäcks webbplats Länk till annan webbplats..

I den praktiska träningen ryms en tränarutbildning i Nose work, som dels utvecklar dina färdigheter som hundtränare och dels kommer kopplas till hundassisterad pedagogik.

Hos Vuxenutbildningen i Varberg Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om ingående kurser, samt preliminära träffdatum.

en person är ute och går med en hund