Länk till förstasidan

Upplägg under året

Utbildningen Trädgårdsanläggning och Grönyteskötsel startar 14 augusti 2023. Utbildningen avslutas 12 april 2024. Utbildningen delas in i 3 faser under 35 veckor.

Fas 1, v. 33–44: Introduktion till yrket

Vi testar vad yrket innebär både praktiskt, teoretiskt och via studiebesök. Vi jobbar med skötsel, stensättning, odling i växthus, växtkunskap, maskiner mm. Under perioden utför ni även 10dagars praktik på olika företag och förvaltningar inom branschen. Fundera lite på vilken typ av verksamhet som ni är nyfikna på. Vi har kontakter inom branschen men jag ser gärna att ni tänker igenom ert val. I dag finns inget schema klart för höstterminen vilket innebär att exakta dagar eller veckor inte är fastlagda för praktiken.

Fas 2, v. 45–12: Teori varvat med praktik på skolan

Ni kommer att jobba med skötsel, anläggning, beskärning, ympning, växthusodling, motorsåg och röjmotorsåg, entreprenörskap, trädgårdsmaskiner med mera.

Fas 3, v. 13–15: Praktik

Ni praktiserar på anläggningsföretag, kyrkogårdsförvaltningar, bostadsbolag, parkförvaltningar och liknande verksamheter under tre veckor.

Veckoschema

På måndagar har ni hemstudier. Övriga dagar, tisdag–torsdag 8.40–15.30 och på fredagar är tiderna 8.40–14.00.

Mat/fika

Finns att köpa varje dag till rimlig kostnad. Lunch på skolan kostar ca 90 kr. Det finns också microvågsugnar, kylskåp, kaffebryggare mm i ert fikarum/plats.

Arbetskläder och skyddsskor

När vi har praktiska övningar ska du ha arbetskläder samt skyddsskor. Har du inte rätt utrustning får du inte delta i övningar med maskiner och trädgårdsanläggning.

Dator mm

För att kunna genomföra utbildningen så krävs att ni har en egen dator, typ surfplatta eller laptop samt grundläggande datorvana (mejl, kunna öppna filer, spara filer och skicka filer).

Ni behöver detta då mycket av läromaterialet ligger digitalt.

Enheten skall kunna koppla upp sig trådlöst.

På Munkagårdsgymnasiet jobbar vi med en webbaserad utbildningsplattform, It’s Learning, där vi lärare lägger ut info och annat material dagligen.

Övrigt

Vi kommer att ha ett informationsmöte inför kursstart. Jag informerar om utbildningen och vi gör en kort rundtur på skolan samt lite praktiska saker om utbildningen. Jag återkommer med tid och plats för mötet efter att antagningen är avslutad.

Hallandstrafikens bussar från Falkenberg och Varberg stannar utanför skolan vid halv nio-tiden.

Har du frågor om utbildningen så hör du av dig till Bo Andersson som nås via mejl och telefon.

bo.a.andersson@regionhalland.se

Tel: 0722-11 96 70