Direkt till innehållet

Naturturism

Om du är en person som gillar att vara ute oavsett väder och vind, vill lära dig hur man klarar sig i skog och mark och tycker om att berätta och guida andra människor i detta, då är det Naturturism du ska gå! Du kommer att få många härliga upplevelser med dig under dina år hos oss.

Kontaktperson
Maria Johnsson-Thorén
Telefon
0340-48 09 65

Om utbildningen

Inför läsåret 2022–2023 startar vi inriktningen Naturturism på Munkagårdsgymnasiet. En spännande utbildning som ger dig gedigna kunskaper inom bland annat biologi och ekologi för att kunna utveckla hållbara naturupplevelser. Service, ledarskap och företagande är andra viktiga element i utbildningen. Hos oss har du möjlighet att bli certifierad naturguide.

Ett rött tält och en person vid en skogsbeklädd strand vid havet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under dina tre år på Munkagårdsgymnasiet har du minst 15 veckors APL utanför skolan. Skolan ordnar din praktikplats och har kontakt med din handledare på praktikplatsen. Det kan även finnas möjlighet att göra praktik utomlands.

Fören på en röd kajak, vy ut över en sjö i solnedgång

Möjligheter efter utbildningen

Naturturism är en växande bransch och det finns goda möjligheter till jobb som till exempel reseledare eller naturguide direkt efter gymnasiet. Du kan även studera vidare inom bland annat turism, event, pedagogik eller beteendevetenskap.

En kille med pannlampa sitter vid en brasa ute i snön i mörker.