Länk till förstasidan

2021 års Ungdomsdiplom till Elin Bengtsson

Tidningen Husdjur, Naturbrukets Yrkesnämnd och Ladugårdsförmännens Riksförbund delar varje år ut Årets Ungdomsdiplom till en person som har god djurskötsel och är under 25 år. 2021 gick diplomet till Elin Bengtsson som läste Lantbruk på Munkagård.

en person håller om en ko

Grattis Elin till diplomet! Hur känns det?

Tack så jättemycket! Det känns faktiskt roligt, jag blev verkligen jätteglad när jag fick reda på att jag blivit nominerad och ännu gladare när de ringde från Husdjur med den glada nyheten om att vinsten hade gått till mig. Det blev som ett kvitto på att man gör ett bra jobb.

Vad har du gjort sedan studenten och hur fick du jobbet som du har nu?

Jag fick jobbet på Skygge gård genom en äldre kompis. Det började som ett mammavikariat och jag jobbade då extra på helger och lov. Så fort jag var ledig från skolan åkte jag till jobbet. Det var då främst mjölkning och utfodring av kalvar. Efter studenten från Munka 2019 fick jag en heltidstjänst och har sedan dess varit kvar. Arbetsuppgifterna har blivit fler och nu gör jag allt som ska göras på en gård. Jag hjälper även till hemma i Valinge på föräldragården så mycket jag kan och hinner. I november kommer jag gå en nöt-seminutbildning och kommer därefter få en ny arbetsuppgift.

Hur hjälpte din utbildning på Munkagård dig i din nuvarande yrkesroll?

Genom utbildningen på Munka och praktiken jag fick på fyra olika gårdar hjälpte mig att utvecklas och bli både bättre och säkrare i allt från maskinkörning till djurskötsel.

Vad var det bästa med Munkagård?

Gemenskapen! De tre åren som jag tillbringade på Munkagård kommer jag aldrig glömma. Man får ett särskilt band till sina klasskompisar, men även till lärare och boendepersonal.