Länk till förstasidan
hero bild
Få vänner för livet!

Boende och fritid

Att bo på internat hos oss på Munkagårdsgymnasiet handlar om så mycket mer än bara boende. Du lär dig att ta ansvar under trygga former och får möjlighet att delta i en mängd aktiviteter med ett härligt socialt umgänge som kommer att ge dig vänner för livet.

Vårt internat har plats för 190 boende elever. Fyrtio av dessa är avsedda för LSS-boende. I nuläget har vi tretton hus med fjorton lägenheter. Utöver dessa finns det sex radhus som vi hyr externt. Samtliga boenden ligger på gångavstånd cirka 1 km från skolan.

Vårt gröna kvartershus som ligger mitt i området är själva hjärtat i verksamheten. Här finns bland annat ett jättebra samlingsutrymme. Från kvartershuset utgår personalen som finns på plats för att hjälpa eleverna.

ett grönt hus

Följ med på en rundtur

I filmen får du se våra gemensamma utrymmen och hur ett rum på elevboendet kan se ut.

 

Personal på plats

Personal finns på plats dygnet runt på vårt boende från måndag morgon till fredag eftermiddag. På helgerna är boendet stängt. Personalens huvuduppgift är att få alla ungdomar att trivas och känna sig trygga i sitt boende. Det ligger ett stort ansvar hos eleverna med att sköta städning och övriga förhållningsregler.

ett matbord med stolar

Fritidsaktiviteter

Vi har minst två olika fritidsaktiviteter varje kväll för våra boende elever. Det kan vara allt från träning till utflykter där vi kör med skolans bussar. Eleverna får naturligtvis vara med och påverka vilka aktiviteter vi gör.

SoL- och LSS-boende

De elever som går på Spåret och har för långt till skolan för att pendla varje dag kan ansöka om att få bo på Munkagårdsgymnasiets SoL- eller LSS-boende.

Kontakt

Har du frågor om vårt internat? Kontakta Boende- och fritidschef Fredrik Sandgren Wisén.

E-post: Fredrik.Sandgren-Wisen@regionhalland.se

Telefon: 0340-48 09 68, 073-334 22 79