Länk till förstasidan

Lisa stortrivs som djurvårdare

Det är alltid spännande att få veta vad våra elever tar sig för efter studenten. Vi har intervjuat Lisa, som gick ut inriktning Djurvård 2017!

en kvinna håller om en hund

Lisa, du gick djurvårdsutbildningen på Munkagård och tog studenten 2017. Vad gör du idag?

Idag jobbar jag på Hallands Djursjukhus i Slöinge och Varberg som djurvårdare. Jag pluggar också upptill arbetet för att kunna söka in till veterinär.

Hur kan en typisk arbetsdag se ut?

Man kan säga att en djurvårdare är veterinärens högra hand. Jag hjälper till vid undersökning och diagnostisering av patienten genom att exempelvis ta blodprover och röntga. Idag jobbade jag i receptionen med att ge råd per telefon och boka in patienter. Igår arbetade jag med vår veterinär som är specialist på ultraljud och annan bilddiagnostik och vi tittade på djur med olika hjärtsjukdomar med ultraljud. En typisk arbetsdag kan variera väldigt mycket, vilket är något av det jag älskar mest med mitt jobb!

Hur hjälpte din utbildning på Munkagård i din nuvarande yrkesroll?

Den hade väldigt stor betydelse för min nuvarande yrkesroll! Jag gjorde både praktik och gymnasiearbete på Hallands Djursjukhus och fick därför in en fot som senare ledde till en anställning. Den viktigaste erfarenheten som hjälpt mig mycket i mitt nuvarande yrke är all den praktiska erfarenheten som utbildningen gav, att få se mycket, lära sig mycket om praktiskt arbete och att man kan mer än man tror, bara man vågar prova.

Vad var det bästa med dina år på Munka?

Det var ett väldigt roligt sätt att studera med allt man kan önska sig som elev – nära kontakt med lärare, vänner för livet genom internatlivet och 3 år som jag alltid kommer minnas som några av de roligaste i mitt liv.