Länk till förstasidan

Martin läser till Lantmästare på SLU

Efter studenten blev det flera års jobb inom både mjölkproduktion och växtodling för Martin, som nu har återvänt till skolbänken och pluggar till Lantmästare på Sveriges Lantbruksuniversitet Alnarp.

en man hukar på en åker

Hej Martin! Du gick lantbruksinriktningen på Munkagårdsgymnasiet och tog studenten 2017. Vad har hänt sedan dess?

Direkt efter examen 2017 började jag jobba. Jag jobbade med mjölkproduktion som djurskötare/maskinförare i ca 2,5 år. Därefter kände jag att det vore roligt att rikta in sig på växtodling så jag flyttade ner till Eslöv, Skåne och fick jobb som maskinförare på Trollenäs Gods. Det var en väldigt givande tid, där jag bland annat var tröskförare.

Vad gör du nu?

Sedan september har jag vänt tillbaka till skola och studerar idag Lantmästarprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet SLU Alnarp.

På vilket sätt har du haft nytta av din utbildning på Munka (på jobbet/på högskolan)?

Först och främst skulle jag säga att praktikperioderna var väldigt givande, då får man knyta kontakter och det var på den vägen jag fick mitt första jobb. Sedan så tycker jag Munkagårdsgymnasiet håller en hög kvalitet på sin utbildning, den kommer jag absolut ha nytta av när jag nu läser vidare.

Vad var det bästa med dina år på Munka?

Jag får nog säga alla roliga minnen med kompisarna man lärde känna där. Vi hade väldigt roligt tillsammans i vår klass NB14L.