Länk till förstasidan

Munkagård gav en djupare kunskap

Flera jobb och eget företag håller Linus fullt sysselsatt och han har stor nytta av de teoretiska kunskaperna från lantbruksutbildningen på Munkagårdsgymnasiet.

en person sitter på knä framför en ko

Hej Linus! Du gick lantbruksutbildningen på Munkagård och tog studenten 2020. Vad jobbar du med nu?

Jag jobbar halvtid på en gris- och växtodlingsgård i Fjärås som heter Westergårds lantbruk AB. Mina arbetsuppgifter där är daglig skötsel av slaktgrisar och allmänt gårdsarbete. Sedan jobbar jag halvtid hemma på Eriksbergs gård där vi har kycklinguppfödning och växtodling. Upptill detta har jag en enskild firma där jag säljer julgranar och även köper och säljer maskiner. På vintrarna har jag även snöjour och är vaktmästare på Sjöaremossen.

Hur hjälpte din utbildning på Munkagårdsgymnasiet dig i din nuvarande yrkesroll?

Munkagårdsgymnasiet gav mig en djupare kunskap om vad lantbruksyrket innebär. Innan visste jag en hel del om det praktiska arbetet man gör på en gård, men genom Munkagård fick jag lära mig det teoretiska och varför man gör saker på ett visst sätt.

Har du några tips till den som går på Munkagårdsgymnasiet nu eller som ska välja gymnasium om hur de ska tänka kring framtiden?

Mitt tips är att ta till sig all kunskap och de behörigheter som Munkagård erbjuder och att inte vara rädd för att prova nya saker.

Vad var de bästa med dina år på Munkagårdsgymnasiet?

Det bästa med åren på Munkagård var att man fick träffa likasinnade och knyta kontakter med människor i lantbruksvärlden. En annan bra sak med skolan är den fantastiska maten och att de alltid försöker ha närproducerat och saker från skolan i matsalen.