Länk till förstasidan

På Munkagårdsgymnasiet fick jag vänner för livet

Joel arbetar med trädgård på ett fastighetsbolag och värdesätter verkligen de kunskaper han fick med sig från sin utbildning på Munkagårdsgymnasiet.

en ung man i grön varsel tröja

Hej Joel! Du gick på Munkagårdsgymnasiet och avslutade dina studier på trädgårdsutbildningen 2021. Vad arbetar du med nu?

Jag jobbar med trädgård på ett fastighetsbolag i Göteborg. Min arbetsdag börjar med en god kopp kaffe i köket hemma, för att sedan åka till arbetet. Väl där så blir det mer kaffe och lite snack om hur vi lägger upp dagen; vem har hjullastaren/traktor? Sedan bär det av ut till de olika fastigheterna. Jag jobbar mycket självständigt. Under arbetsdagen möter jag uppgifter som att rensa rabatter, klippa gräs, klippa häckar, köra ut blomkrukor och blåsa löv, som några exempel. Hemåt åker jag vid 15:45 för vila och middag. Vissa kanske tänker att det låter som uppgifter som vem som helst kan, men så är det inte. Visst kan man göra det utan utbildning, men det goda resultatet och säkerheten jag känner när jag jobbar är resultatet av en gedigen utbildning på Munkagårdsgymnasiet.

Hur hjälpte din utbildning på Munkagårdsgymnasiet dig i din nuvarande arbetsroll?

Utbildningen har gjort det möjligt för mig att jobba med något jag tycker om, men också att jag har vetskap om vad jag gör. Utbildningen har också lärt mig att få en säkrare arbetssituation då jag vet att det här klarar jag, det här behöver jag hjälp med eller när jag är för trött och måste pausa.

Vad var det bästa med dina år på Munkagårdsgymnasiet?

På Munkagårdsgymnasiet fick jag vänner för livet, våra upptåg kommer jag aldrig glömma. Jag bodde på internatet där jag också lärde mig att bli en självständig individ. Jag lärde mig laga mat och städa. Men fick också kontakter inom trädgårdsyrket som jag alltid kommer kunna vända mig till. Skulle jag hamna knipa när jag jobbar kan jag tänka hur skulle den läraren gjort? Jag kan varmt rekommendera skolan.

Har du några tips till de som ska välja till gymnasiet?

Tänk efter vad är det ditt hjärta vill. Är jag full av energi och bara vill arbeta direkt efter skolan? Vill jag läsa vidare och tänka efter lite? Oavsett, om du brinner för djur, natur och grön näring så är Munkagårdsgymnasiet en perfekt skola för dig!