Länk till förstasidan

”Plugget i skolan var något man brann för"

Direkt efter studenten från inriktning Djurvård fick Emelie ett spännande och variationsrikt jobb på en djurklinik. Hon har haft stor nytta av studierna på Munkagård och lyfter även fram gemenskapen på internatet.

en kvinna med munskydd

Hej Emelie! Du tog studenten 2021 från djurinriktningen på Munkagårdsgymnasiet. Vad gör du idag? Kan du beskriva hur en arbetsdag ser ut?

Idag jobbar jag på en djurklinik utanför Varberg och har varit här sedan jag tog studenten sommaren 2021. Arbetsdagarna kan se väldigt olika ut. Ena dagen hjälper man till på operationen med allt ifrån kastreringar till korsbandoperationer. Andra dagar på polavdelningen med röntgen, ultraljud och utredningar. Jag står även i receptionen där det blir många foderfrågor med kunder, kommunikation med försäkringsbolag och vårdprodukter. Allt som allt är det lika spännande varje dag att jobba!

Hur hjälpte din utbildning på Munka dig i ditt nuvarande arbete?

På Munkagårdsgymnasiet lärde jag mig om det grundläggande inom begrepp, anatomi och foder. Detta har jag haft stor nytta av när jag började på djurkliniken.

Vad var det bästa med Munka?

Det bästa var gemenskapen. Jag bodde på internatet alla 3 åren och det ångrar jag inte ett dugg. Man fick lära känna varandra på så många plan och hittade på mycket roligt tillsammans efter skoltiden. Plugget i skolan var något man brann för vilket resulterade i att det blev enklare och mer intressant.