Länk till förstasidan

Stor variation för Emilia på mjölkgården

Djurvårdsinriktningen ledde till arbete på mjölkgård för Emilia. Det bästa med åren på Munkagård var bland annat gemenskapen och möjligheten att plugga något man är intresserad av.

en person bakom kor

Hej Emilia! Du läste inriktningen Djurvård på Munkagårdsgymnasiet. Vad jobbar du med nu?

Jag jobbar heltid på en mjölkgård utanför Kungsäter som heter Hjältebo lantbruk och där har jag jobbat sedan jag tog studenten förra året. Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande och det skiljer sig från dag till dag vad som behöver göras. Jag mjölkar oftast ett av passen och sedan kan resten av dagen till exempel innebära att jag sysslar, flyttar/kollar till betesdjur, stängslar, rengör boxar och ser till att djuren mår bra.

Hur hjälpte din utbildning på Munkagårdsgymnasiet dig i din nuvarande yrkesroll?

Jag skulle säga att den hjälpt mig på många sätt. På Munkagård får man lära sig lite om allt och det har man stor nytta av när man kommer ut i arbetslivet. Innan jag började på Munkagård visste jag det mest grundläggande om kor men genom utbildningen fick jag lära mig det mer på djupet. Jag tycker också det är en stor fördel att man får prova på alla inriktningarna och få lite kunskap om allt för det har gjort att jag varit mer förberedd för de olika arbetsuppgifter som finns på en gård.

Har du några tips till den som går på Munkagårdsgymnasiet nu eller ska välja gymnasium om hur de ska tänka kring framtiden?

Jag tycker de viktigaste är att man väljer att satsa på det som man tycker är kul. Det är alltid svårt att veta vad man ska välja att göra men om man bara satsar på det man är intresserad av kommer arbetslivet bli mycket enklare och roligare. Känns det sedan fel efter ett tag går det alltid att ändra sig.

Vad var de bästa med dina år på Munkagårdsgymnasiet?

Det bästa med åren på Munkagårdsgymnasiet var gemenskapen, lärarna, att få träffa likasinnade och att få möjligheten att plugga något man är intresserad av.