Länk till förstasidan

En ny chans att välja Munkagårds­gymnasiet

Mellan 15 april till 15 maj är det omvalsperiod för alla som ska börja gymnasiet till hösten. Som en av Sveriges bästa naturbruksgymnasium vet vi att det inte är ett enkelt val. Därför har vi samlat information för dig som fortfarande letar efter det där som känns rätt. Oavsett vad du väljer är du alltid välkommen till Munkagårdsgymnasiet. 💚

Naturturism

Är du intresserad av friluftsliv och gillar att vistas i naturen? Vill du guida människor till äventyr och upplevelser i Sveriges varierande landskap? Då är det Naturturism du ska gå! Du kommer att få många härliga upplevelser med dig under dina år hos oss.

Skogsbruk

Munkagårdsgymnasiet erbjuder en gedigen utbildning i modernt skogsbruk avseende skogsskötsel, teknik, ekonomi och miljö. Du blir en kompetent skogsbrukare och undervisningen sker i en fantastisk skolmiljö och i skogarna runtomkring.

Djurvård

Om du är djurintresserad har vi utbildningen för dig! Vi är en liten skola med stora resurser. Här finns allt från hamstrar och hundar till reptiler, grisar och kor. Hos oss kan du skräddarsy din utbildning. Vi erbjuder kurser inom hund, djursjukvård, lantbruksdjur och zoohandel-djurpark. Välkommen till Munkagårdsgymnasiet och en unik inblick bakom kulisserna i djurens spännande liv!

Lantbruk

Lantbruk är inriktningen för dig som vill satsa på ett stimulerande framtidsyrke som erbjuder stor variation. Du har också möjlighet att välja till grundläggande högskolebehörighet för vidare studier.