Länk till förstasidan

Internationella tävlingar

Våra elever har genom åren deltagit i en rad tävlingar runt om i Europa. I maj 2020 skulle trädgårdselever i årskurs 3 deltagit i Hortolympics, men denna tävling ställs dessvärre in till följd av coronaviruset.

Ungdoms-EM i Exteriörbedömning

Efter att ha kammat hem segern i Skol-SM i Showmanship 2019 representerade ett lag från Munkagård Sverige vid Ungdoms-EM i exteriörbedömning i Paris i februari 2020.

Fjärdeplats i Hortolympics och sjätteplats i Agrolympics

Munkagårdsgymnasiet representerade Sverige vid det allra första Hortolympics som gick av stapeln i Estland i slutet av maj 2019 och det slutade med en fin fjärdeplats. Denna trädgårdstävling liknar lantbrukets Agrolympics, med 20 olika deltävlingar under två dagar. Av resultatet i de olika grenarna kan utläsas att Munkagårds elever till exempel är bäst i Europa på att klippa gräs och bygga insektshotell. En mycket stark insats av laget bestående av elever i årskurs 3 Trädgård och hela klassen var förstås med i Estland för att heja fram laget!

Sverige kom på en fin 6:e plats av 16 lag i Agrolympics 2019, som hölls i Polen 1-2 juni. Precis som förra året representerades Sverige av ett lag bestående av Rasmus och John från Munkagårdsgymnasiet tillsammans med Malin och Filip från Stiernhööksgymnasiet i Rättvik. Ett vägvinnande samarbete. Några av de grenar som gick allra bäst för det svenska laget vid årets tävlingar i Polen var däckbyte, backa med vagn, byta knivar på slåtterbalk samt att montera vattenkoppar efter schema. Stort grattis till en gedigen insats!

Tidigare tävlingar

2018 – Agrolympics i Portugal. 5:e plats (i samarbete med Stiernhööksgymnasiet).

2017 – Agrolympics i Tyskland. 13:e plats.

2016 – Agrolympics i Luxemburg. 6:e plats.

2013 – Trädgårdstävling i Luxemburg.

2012 – Trädgårdstävling i Luxemburg.